ŽOK LJUTOMER - WEILER VOLLEY ZREČE 0:3

Peti poraz ljutomerčank

V devetem krogu 1 B. DOL za odbojkarice sta srečali ekipi s sredine prvenstvene lestvice, ŽOK Ljutomer in Weiler Volley Zreče. Po slabi igri domačink so Zrečanke tekmo zanesljivo dobile z visokih 0:3 (-14, -15, -9).

 

Športna dvorana ŠIC Ljutomer, 6. december 2019, gledalcev 80, sodnika: Mojca Tovornik (Maribor), Amir Suljkanović, zapisnikar: Saška Belec. Delegat: Branko Hrga.

ŽOK LJUTOMER: Makoter Kaja (7), Sakovič Sara (5), Crvenković Antonela (1),   Kosi Nika (1), Svatina Tamara, Petek Barbara (1), Kutnjak Sara, Rakuša Tjaša,  Pintarič Adela (3), Vnuk Maša (1). Trener : Tot Andrej

WEILER VOLEY ZREČE: Stropnik Brina (1), Lukman Lina, Trbojević-Ovčar Ana (7), Iršič Ajša, Pec Neža (9), Lajhar Daša, Skerbinek Eva, Majcen Špela (12), Vovk Nika (9), Napotnik Patricija (11), Škoflek Adela, Jakob Janja. Trener:  Klokočovnik Boris.

Začetni servis na tekmi so imele gostje  ter takoj povedle z 0:2, Kaja Makoter je dobrem napadu izid izenačila na 2:2, Adela Pintarič pa povedla domačo ekipo v vodstvo s 4:2. Zrečanke so zatem izenačile na 4:4, Ljutomerčanke pa nato povedle z 7:4. Po nekoliko konfuzni igri domačink so gostje dobivale točko za točko ter povedle z 7:8 in nato po napakah domačink na servisu in na mreži z 9:13. Tudi v nadaljevanju igre so prevladovale gostujoče odbojkarice ter povedle z 9:17. Po štirih zaporednih točkah Ljutomerčank je trener Klokočovnik vzel prvi odmor ter dal navodila svojim igralkam za igro v nadaljevanju. Po prekinitvi so Zrečanke zaigrale z vso močjo in ob izredno neorganizirani igri domačink povedle z visokih 13:24. S tem je seveda bil set za Zrečanke dobljen z visoko razliko 11 točk oz. s 14:25.  

Tudi drugi set so povedle gostje, domačinke pa bile še naprej anemične in nenevarne v napadalnih akcijah. Tako so po dveh zaporednih napakah domačink Zrečanke povedle z 1:5. Šele zatem so gostiteljice preko Kaje Makoter in Maše Vnuk izvedle dva uspešna napada ter znižale na 3:5. To je dalo Ljutomerčankam dodatna krila, saj so v nadaljevanju povedle z 9:7. Žal so se v igri domačink nato spet pojavile lastne napake na sprejemu in na servisu, kar so gostje s pridom izkoristile ter prišle do vodstva z 10:14 in 13:17. Po novi napaki domače vrste na servisu in napadu Zrečank na mreži, so slednje povedle z visokih 13:20. V igri domačink je bilo tudi v drugem setu resnično preveč napak, da bi se lahko enakovredno kosale s tekmicami. Tudi, ko je v igro pri domačinkah vstopila mlada organizatorica Tamara Svatina, se situacija na igrišču ni spremenila. Zrečanke so tudi ta set zanesljivo in zasluženo dobile z rezultatom 15:25.    

foto: Pomurec.com

Tudi tretji set je bil nekako preslikava prvih dveh saj so Zrečanke povedle kar z 0:4. Domačinke so bile še naprej nesproščene in šele po dveh uspešnih napadih Sare Sakovič znižale rezultat na 2:4 in nato še na 4:5.  Kar pa je bilo žal spet premalo, saj se je v nadaljevanju igra odvijala v smeri prvih dveh nizov, ko so Zrečanke igrale svojo igro, Ljutomerčanke pa bile še naprej bleda senca svoje zadnje tekme v domači dvorani, ko so odlično igrale proti Ptuju. Gostje so še naprej dosegale točko za točko ter povedle z visokih 6:14. Tudi po odmoru, ki ga je zahteval domači trener, se situacija na igrišču ni bistveno spremenila, gostje so igrale, domačinke pa bile le neme opazovalke dogajanja na igrišču ter nekako čakale, da se tekma čim prej konča. Tudi zadnji set igre so gostje zanesljivo dobile z rezultatom 9:25.     

Žal  je bila igra Ljutomerčank na današnji tekmi nerazumljivo konfuzna, neorganizirana in s preveliko lastnimi napakami. Organizirana in kvalitetna ekipa iz Zreč je seveda znala slabosti domače ekipe unovčiti ter tekmo več kot zasluženo dobila z visokih 0:3. Sojenje na današnji tekmi je bilo odlično.