ŽOK Ljutomer - Športno društvo leta 2018

Veliko priznanje za naš klub

ŽOK Ljutomer je na 49. izboru najboljših športnic, športnikov in šprtnih društev v letu 2018 osvojil naziv najboljšega šprtnega društva v letu 2018.

 

 

Ženski odbojkarski klub Ljutomer s svojimi šestimi ekipami (mini in mala odbojka, starejše deklice, kadetinje, mladinke in članice) nastopa v državnem prvenstvu Slovenije.

Gre za športno panogo, ki je v Ljutomeru zelo dobro razvita, saj so Ljutomerske odbojkarice v obdobju od leta 1996 do 2005 tekmovale v prvi državni ligi. Po razpustitvi ekipe, je mlada ekipa Ljutomerskih odbojkaric leta 2009 pričela ponovno tekmovati v 3. državni ligi za članice.

Od tega leta dalje se je ponovno pričel vzpon članske ekipe v državnih prvenstvih Slovenije. Po tekmovanju v 3. ligi in nato v 2. državni ligi, je klub v letu 2018 dobil povabilo Odbojkarske zveze Slovenije, da tekmuje v najvišji državni ligi - 1. A ligi. Ne glede na dejstvo, da klub v tem času še ni imel konkurenčne ekipe, ki bi se lahko enakovredno kosala z najboljšimi ženskimi odbojkarskimi ekipami v državi, se je odločil za igranje v najvišji ligi, vse z namenom, da Ljutomerčani spet gledajo odbojko na najvišji ravni ter istočasno z željo, da ekipa ŽOK Ljutomer dobi izkušnje za kasnejše igranje v najvišjih ligah.

Ekipa deklet, ki nesebično in s polno elana igra odbojko, istočasno pa tudi upravni odbor kluba in vsi drugi aktivisti odbojke, ki se nesebično trudijo, da lahko klub tekmuje v državnih prvenstvih, zaslužijo vso pohvalo.

Ženskemu odbojkarskemu klubu Ljutomer je tako po dolgih letih spet uspela uvrstitev v 1. A državno ligo, kar je v ekipnih športih izjemen uspeh.

 

Čestitke!!