ŽOK Ljutomer - Calcit Volley II 0 : 3

1. tekma v zeleni skupini 1 A DOL

V 1. krogu zelene skupine v 1. A DOL za ženske, sta se srečali ekipi ŽOK Ljutomer in Calcit Volley II.  Z 0:3  (10:25, 14:25, 11:25)  so bile pričakovano uspešnejše gostje iz Kamnika.

 

Dvorana ŠIC Ljutomer, gledalcev  80, sodnika:  Oman Miha, Seifried Marko

V 1. krogu zelene skupine v 1. A DOL za ženske, sta se srečali ekipi ŽOK Ljutomer in Calcit Volley II.  Z 0:3  (10:25, 14:25, 11:25)  so bile pričakovano uspešnejše gostje iz Kamnika.

ŽOK Ljutomer: Petek Barbara 4, Kosi Valentina 3, Kosi Nika 3, Rosić Lisa 3, Kutnjak Sara 3, Makoter Kaja 5, Anželj Nataša, Vnuk Maša,  Rakuša Tjaša 4, Hochstatter Hana, Nedok Ana.
Trener: Andrej Tot

Calcit Volley II: Krašovec Zala 10, Špoljarič Zala, Topič Tina, Šeme Anja, Lužovec Špela 11, Javornik Živa,  Gojak Tara,  Žužek Lana 3 , Zatkovič Eva 13 , Sitar Sara 6 , Jerala Manja 5, Gojak Atena.
Trener:  Obolnar Franci, Gadža Tjaša.

V Ljutomeru sta se v 1. krogu zelene skupine 1A DOL srečali ekipi ŽOK Ljutomer in Calcit Volley II  iz Kamnika. Ljutomerčanke tudi tokrat niso upale na zmago, saj so z Kamničankami v rednem delu prvenstva dve tekmi izgubile z rezultatom 0:3.         

V ekipi domačink tokrat ni zaigrala Nataša Anželj, ki je rahlo poškodovana, po dolgi odsotnosti pa je na mestu libera zaigrala Vnuk Maša, Tjaša Rakuša pa na mestu sprejemalke.

Začetni udarec so izvedle gostje, ki so povedle z 0:1. Takoj zatem so domačinke izenačile na 1:1, nakar so Kamničanke dosegle pet zaporednih točk in povedle z 1:6. Po odmoru, ki ga ja zahteval trener Tot se stanje na igrišču ni spremenilo saj je gostujoča ekipa še naprej igrala z vso močjo  ter povedla z 1:8 ter nato po treh točkah domačin še z 4:10. Po dodatni točki domačink, so Kamničanke v nadaljevanju, predvsem z odlično igro v bloku  zasluženo povedle kar z 5:17.  Po dveh dobljenih točkah domačink, ki so si jih priborile z borbeno igro, so gostje ponovno zaigrale na vso moč ter do naslednjega odmora domačega trenerja, povedle z 7:20. Po odmoru so domačinke dosegle tri zaporedne točke ter znižale rezultat na 10:20. Kljub zavzeti igri pa jim kaj več kot to ni uspelo saj so Kamničanke po odlični  igri vseh igralk, tako v obrambi kot napadu, dosegle še pet točk ter zanesljivo zmagale z 10:25.  

Bistvenih sprememb v postavitvi obeh ekip v drugem setu ni bilo. Tudi tokrat so prvo točko dosegle Kamničanke, domačinke pa nato izenačile na 1:1. Po dokaj dopadljivi igri na obeh straneh, so gostje bile toliko boljše in tudi občasno srečnejše, da so po daljših izmenjavah dosegale točko za točko ter povedle z 1:5.  Po odlični igri Zatkovič Eve, ob asistenci ostalih Kamničank, so gostje povedle z 2:8, ko je trener Tot zahteval odmor. Ta je prinesel dve novi točki za Ljutomerčanke , ki so rezultat znižale na 4:8. V nadaljevanju smo gledali všečno in dokaj kvalitetno tekmo, ko sta ekipi izmenično dosegali točko za točko, Kamničanke pa so povedle z 8:14 ter takoj nato še z 8:17. Ker je bilo očitno, da so gostje spet v naletu je domači trener zahteval odmor, da dodatno motivira svoje igralke. Kljub temu, da so domačinke igrale zelo zavzeto, je bila kvaliteta na strani gostij, ki so še naprej igrale na vso  moč  ter povedle z 11:21 in nato še z 12:23. Do konca seta, kjer sta v igro domačink vstopili še Nika Kosi in Anja Nedok, so domačinke dosegle le  še dve točki, kar je pomenilo zmago Kamničank z rezultatom 14:25.  

Tudi v tretjem setu smo gledali igro iz prvih dveh. Kamničanke so še naprej igrale na vso moč in odlično v polju in napadu ter do prvega odmora domačega trenerja povedle z 0:5 ter nato po točki domačink z 1:9. Gostje so bile v tem delu igre kvalitetnejša ekipa v vseh elementih odbojke, ki jih Ljutomerčanke  kljub volji, niso uspele enakovredno parirati kljub temu, da so imele v igri dobre občasno všečne poteze. Pri rezultatu 5:17 je gostujoči  trener dal priložnost za igro še mlajšim igralkam že tako mlade ekipe, kar se na igro Kamničank ni poznalo kljub temu, da so Ljutomerčanke rezultat znižale na 9:19 in  nato na 11:21. Set so  z rezultatom 11:25 zanesljivo dobile gostje. Več kot zasluženo saj so ves set in preostala dva  prikazale res kvalitetno igro, ki ji je zaploskala tudi domača publika. Ljutomerčanke taki igri niso bile dorasle, še posebej, ker je bila poleg Lee Belec, ki je že dalj časa odsotna z igrišč, danes odsotna še Nataša Anželj.

Maša Vnuk igralka ŽOK Ljutomer: Kljub temu, da smo vse punce imele veliko željo, da prikažemo najboljšo igro, se nam je odsotnost nosilk igre zelo poznala. Zaradi odsotnosti in posledično malega izbora igralk, nekak nismo našle prave povezave v igri kar je imelo za posledico, da ni najboljše deloval sprejem, kasneje pa tudi napad ne. Je pa vsekakor očitno, da je ekipa iz Kamnika zelo kvalitetna kar pomeni, da nismo imele nobenih možnosti za zmago tudi, če bi igrale najboljšo odbojko.