V ŠIC-u ljutomerčanke premagale Logatec

Tretja zaporedna zmaga

Odbojkarice ŽOK Ljutomer so v zaostali tekmi 2. kroga v 1B državni ligi za članice, v Ljutomeru zasluženo premagale zelo dobro ekipo iz Logatca z rezultatom 3:0 (25:18, 25:21, 25:20).

 

ŽOK Ljutomer: Makoter, Petek (14) , Sakovič (15), Kutnjak, Pintarič (6), Banfi, Stavbar (1), Kosi, Kolmanič Ana (13), Kolmanič Anja, Stankovič (7),  Rakuša, Mikl. Trener: Bojan  Novak

Pričetek prvega seta je bil dokaj izenačen, saj sta ekipi dosegali točke za točko ter bili izenačeni pri rezultatu 4:4. V nadaljevanju igre so bile uspešnejše domačinke ter po zaslugi Sakovič Sare in Barbare Petek,  povedle s 8:4 ter nato s 10:6. Kljub vodstvu domačink se gostje  niso predale ter po odlilnem napadu Šen Asje,  znižale na 11:9. Po odmoru, ki ga je zahteval domači trener se razmere na igrišču niso bistveno spremenile, ekipi pa sta dosegali točko za točko ter bili izenačeni pri 13:13.  Ljutomerčanke so nato po zaslugi Ane Kolmanič povedle s 16:13 in nato še z 18:14.  V borbeni igri na obeh straneh , kjer sta se ekipi trudili za vsako točko, je bila nekoliko boljša domača ekipa ter povedla s 21:15. Domačinke , ki so igrale odlično na sprejemu so pridobljeno razliko obdržale do zaključka  ter po napadu Kolmanič Ane, prvi set zmagale z rezultatom 25:18.

Drugi set je uspešno  odprla Asja Šen ter Logatec povedla v vodstvo z 0:2.  Domačinke so odgovorile z isto mero ter po zaslugi dobrega sprejama ter napadu  Barbare Petek in Sare Sakovič,  povedle s 6:3. Gostje se niso predale ter po zaslugi Nike Ravnik,  rezultat izenačile pri 8:8 ter kasneje povedle s 8:9.  Ljutomerčanke  so nato po zaslugi dobre igre v polju in bloku, povedle s 15:12 in kasneje po asu Adele Pintarič ter bloku Petkove,  z 24:18. Po treh zaporednih točkah Logatca, so domačinke dosegle novo točko ter  zmagale z 25:21.

Tudi v pričetku tretjega seta so bile boljše gostje ter po več zaporednih napakah domačink,  povedle s 2:6. Po odmoru domačega trenerja , so Ljutomerčanke dosegle dve točki, Asja Šen pa je nato Logatec povedla v vodstvu z 4:7. Po zelo dobri igri obeh ekip, je Nika Ravnik , Logatec povedla v vodstvo z 7:9.  Ljutomerčanke so odgovorile z isto mero ter po zaslugi dobrega sprejema in napadih Sare Sakovič in Ane Stankovič,  povedle z 19:15 in nato s 21:16.  Do zaključla seta sta obe ekipi še naprej igrali na vso moč ter se trudili za vsako doseženo točko. Podobno kot v prvih dveh setih, so bile v dokaj izenačenih ekipah, nekoli v nekoliko boljše domačinke , kjer je zaključno točko  na 25:20 dosegla, danes odlična, Sara Sakovič.

Izjave: Sara Sakovič, igralka ŽOK Ljutomer: Danes smo pričakovali težko tekmo, kar se je kasneje izkazalo tudi na igrišču. Ekipa Logatca je bila zelo borbena,  vendar smo jim uspele parirati z isto mero. Kar je pomemilo, da smo morale igrati na vso moč in tako kot najbolje znamo. To se nam je na koci tudi obrestovalo. Pohvaliti moram vse soigralke ter ekipo Logatca, ki je prikazala zelo dobro igro.