Tudi v novem letu nadaljujemo z zmagami

9. zaporedna zmaga

V ljutomerski športni dvorani sta se v 12. krogu 1. B DOL za ženske pomerili ŽOK Ljutomer in Calcit Volley II.

Uspešnejše so bile domačinke, saj so zmagale s 3 : 1 (25:18, 22:25, 25:23, 25:22).

Sodnici Mojca Tovornik in Špela Bezjak, zapisničarka Saška Belec, Delegat Branko Hrga.

ŽOK Ljutomer: Banfi Monika (4), Makoter Kaja (2), Kutnjak Sara, Petek Barbara (17), Stavbar Urška, Pintarič Adela (8), Sakovič Sara (14), Stankovič Ana (5), Kolmanič Ana (15), Kolmanič Anja, Mikl Veronika (L), Oletič Alisa. Trener Novak Bojan.

Calcit Volley II: Krašovec Zala (14), Topič Tina, Stupar Aleksandra, Lužovec Špela (11), Javornik Živa (9), Šiftar Mija (9), Povh Veronika (9), Zorman Anja (11), Žužek Lana, Žvegla Noemi, Andrejič Miha, Gorjak Tara (L), Gorjak Arena (L), Kraševec Nika. Trenerka Vraber Katarina, pomočnica Gadža Tjaša.

Začetek tekme je pripadal domačinkam, saj so povedle s 4:1. Z odličnimi servisi Veronike Povh so gostje izenačile. Pri 6:8 je domači trener vzel prvo minuto odmora, ki je prinesla preobrat, saj so domačinke izenačile na 8. V nadaljevanju so Ljutomerčanke zaigrale nekoliko bolje, vendar je bilo nekaj napak pri začetneih udarcih, zato so gostje držale priključek. Na drugi strani pa so tudi gostje naredile nekaj napak pri servisu. Pri rezultatu 17:14 je trenerka gostij Katarina Vraber vzela prvo minuto odmora. Tudi po odmoru so domačinke igrale dobro in povedle z 19:14. Pri 20:15 je sledila druga minuta odmora za gostje, ki domačink prav tako ni zmedla, saj so povedle s 23:16. Z odličnim napadom je set z rezultatom 25:18 zaključila Ana Stankovič.
Naslednji trije seti zelo izenačeni

Začetek drugega seta je pripadel gostjam, ki so z dobrimi servisi Lane Žužek in dobro igro v polju povedle s 3:1. Domačinke so z odličnim blokom Barbare Petek izenačile na 3. Nato so pobudo prevzele gostje in povedle s 7:4, ko je trener domačink Bojan Novak vzel prvo minuto odmora. Po dveh zaporednih blokih Anje Zorman so gostje povedle z 10:5, ko je domači trener vzel drugo minuto odmora. Gostje so nato povedle z 12:6. Sledile so izmenjave točk na obeh straneh. Pri rezultatu 12:16 je trener domačink namesto Ane Stankovič v igro poslal Kajo Makoter, in nato še Moniko Banfi namesto Urške Stavbar. Gostje so še naprej igrale zavzeto in povedle z 20:14. Z dobrim napadom Adele Pintarič so Ljutomerčanke zmanjšale zaostanek na 18:22. Z odličnim servisom Sare Sakovič pa na 19:22. Sakovičeva je z dobrim servisom dosegla tudi 21. točko, ko je trenerka gostij vzela prvo minuto odmora. Žal je napad Ane Kolmanič končal v avtu in gostje so povedle s 23:21 in nato še s 24:21. Z dobrim napadom je set z rezultatom 25:22 za gostje zaključila Veronika Povh.

Začetek tretjega seta je pripadal domačinkam, saj so povedle s 3:0. Gostje se niso predale in so z dobrim napadom Špele Lužovec zmanjšale vodstvo domačink na 4:3, nato pa še izenačile na 4. Sledila je dobra igra gostij, ki so povedle s 7:5. Barbara Petek je z blokom dosegla 6. točko domačink, nato pa z napadom še izenačila na 7. Ljutomerčanke so na račun dobrih serivov Ane Stankovič in dobre igre v polju povedle z 9:7. Sara Sakovič in Brabara Petek sta z dobrim blokom povišale vodstvo domačink na 11:8, ko je gostujoča trenerka vzela prvo minuto odmora. Pri rezultatu 13:12 za domačinke je domači trener prav tako vzel prvo minuto odmora, saj je želel ustaviti nalet gostij. Kljub temu je prišlo do izenačenja na 15 in nato še do vodstva gostij s 16:15. Izenačila je Barbara Petek s prvim tempom. Z druge linje je nato napdala Ana Stankovič za rezultat 17:16. Z dobrim blokom Barbare Petek so domačinke prišle do 18. točke. Sledila je minuta odmora za gostje. Gostje so po tem zaigrale bolj zavzeto in izenačile na 18. Barbara Petek in Urška Stavbar sta z blokom povišale rezultat na 20:18. Anja Zorman je z odličnim servisom izenačila na 20. Trener domačink je vzel drugo minuto odmora. Zormanova je nato dosegla še as in gostje so povedle z 21:20. Ljutomerčanke se niso dale in so z napadom Sare Sakovič prišle do novega izenačenja. Ana Kolmanič je z napadom z druge linija znova izenačila na 22, Monika Banfi pa je z asom dosegla novo točko za domačinke. Gostje so pri 23:23 z napako domačinkam podarile 24. točko in nato še z napako na mreži 25. točko. Set se je končal z rezultatom 25:23 za Ljutomerčanke.

V zadnjem nizu je pri 4:1 prišlo do poškodbe Ane Stankovič, zato je v igro vstopila Kaja Makoter. Sledilo je nekaj nervoze v igri, kar so gostje izkoristile in izenačile na 5. Nato so se domačinke pobrale in povedle z 9:6, ko je gostujoča trenerka vzela prvo minuto odmora. Domačinke so nato povedle z 10:8 ter nato še s prvim tempom Barbare Petek dosegle novo točko za 11:9. Gostje so z dobro igro v bloku znižale rezultat na 13:11. Pri rezultatu 13:12 je trener domačih vzel prvo minuto odmora. Z blokom Sare Sakovič in Adele Pintarič so domačinke povedle s 15:12. Gostje so se nato približale na 16:15, ko je z novim blokom Adela Pintarič povišala na 17:15. Pri 18:15 je trenerka gostij vzela drugo minuto odmora. Ana Kolmanič je z dobrim napadom povišala vodstvo Ljutomerčank na 21:18, Sara Sakovič pa na 22:18. 23. točko je dosegla Ana Kolmanič s servisom, 24. pa Barbara Petek in Monika Banfi z blokom. Gostje so nato znižale rezultat na 24:19 ter nato še na 24:20, ko je domači trener vzel drugo minuto odmora. Gostje se niso predale in so dosegle še 21. točko in nato še 22. Set in tekmo je zaključila Barbara Petek s prvim tempom. Rezultat seta je bil 25:22.

Monika Banfi je po tekmi povedala: "Po sredini tekmi smo vedele, da bo danes težka tekma. Gostje so prišle zelo motivirane, saj so se nam hotele maščevati za poraz na domači tekmi. Tudi me smo bile motivirane in smo si zelo želele zmage. Bila je izjemna tekma, pohvalila bi vse soigralke, da so uspele zbrati in doseči pomembne tri točke. V torek nas čaka nova tekma in upam, da se bomo ponovno borile za zmago."

 

Fotografije: Andrej Copot