Trije porazi v decembru

Ljutomerčanke zasedajo 6. mesto v 1B DOL

Pred odbojkaricame je zimski odmor, saj se tekme v 1. B DOL nadaljujejo 25. januarja. December pa ni bil najbolj uspešen, saj so ljutomerčanke doživele tri zaporedne poraze. Uspešneješ so bile igralke Weiller Volleya Zreče, Mozirja in preteklo soboto še Calcit Volleya II.

 

ŽOK Ljutomer na lestvici 1. B DOL zaseda 6. mesto. Lestvico najdete tukaj.

Do konca rednega dela prvenstva so še trije krogi, 25. januarja ljutomerčanke potujejo v Kranj, 31. januarja (petek) gostijo odbojkarice Roto - Kema Puconci, 8. februarjas pa potujejo na Ptuj.

Komentar z zadnje tekme je povzet s spletne strani www.odbojka.si.

-----

Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 60, sodnika Vrenko Jure, Suljkanović Amir.

Calcit Volley II: Krašovec, Špoljarič (L), Topič, Lužovec, Javornik, Boisa, Povh, Gojak, Zorman, Žužek, Andrejič, Sitar, Kraševec, Gojak (L). Trener: Aljoša Jemec.

ŽOK Ljutomer: Petek, V. Kosi, N. Kosi, Rosić, Kutnjak, Makoter, Anželj, Vnuk,  Rakuša, Hochstatter, Nedok. Trener: Andrej Tot.

V prvem delu sezone so Ljutomerčanke pred svojimi navijači brez izgubljenega niza premagale drugo kamniško žensko ekipo, ki je v nadaljevanju prvenstva kar štiri tekme izgubila v tie-breaku. V prejšnjem krogu so varovanke Aljoše Jemca v svoji dvorani s 3:1 premagale Krim, še bolj prepričljive pa so bile v današnjem dvoboju z Ljutomerčankami, ki jim niso prepustile niti niza.

Že v uvodnem nizu so Kamničanke prevladovale v vseh elementih igre. Po zaslugi boljšega servisa in učinkoviti igri v napadu so v prvem nizu gostjam prepustile le 12 točk, v drugem pa je bila igra veliko bolj izenačena. Ekipi sta se menjavali v vodstvu, v končnici pa so bile vendarle bolj zbrane domače odbojkarice, ki so se v tretjem nizu spet sprostile, povedle že v samem uvodu, z dobro igro nadaljevale do konca in prišle do zaslužene zmage.

»Pričakovali smo težjo tekmo, vendar smo relativno lahko prišli do zmage. Bolj napet je bil le drugi, ki smo ga rešili v svojo korist šele v končnici. Viden je napredek v igri, saj smo proti istemu nasprotniku še pred dvema mesecema gladko izgubili. Pozitivno je tudi to, da smo lahko prihranili nekaj energije za jutrišnji zaključni turnir mladink v Novi Gorici,« je bil po zmagi svojih varovank zadovoljen trener Calcit Volleyja II Aljoša Jemec.