Tretja zaporedna zmaga ljutomerčank

Uspešnejše tudi od kranjčank

V petem krogu 1B. lige za odbojkarice v sezoni 2019/20 sta se v Ljutomeru srečali ekipi ŽOK Ljutomer in ŽOK Triglav Kranj. Ljutomerčanke so bile tokrat boljše nasprotnice ter tekmo zasluženo dobile z rezultatom 3:1 (32, -22, 16, 17).

Športna dvorana ŠIC Ljutomer, 9. November 2019, gledalcev 80, sodnika:  Vrenko Jure, Amir Suljkanović, zapisnikar: Saška Belec.

ŽOK Ljutomer: Makoter (17), Sakovič (16), Crvenković (6), Kosi, Svatina, Petek (13), Kutnjak (11), Rakuša, Pintarič (9), Vnuk. Trener: Andrej Tot

ŽOK Triglav Kranj: Čadež (10), Chvatal, Mohorič (7), Hribar (4), Metelko (5), Langus (19), Pavlič (1), Nagode (3),  Fučka (5), Eržen, Smukavec. Trener: Kralj Borut.

Z začetnim servisom so tekmo odprle igralke Ljutomera, ko je točko z asom dosegla Crvenkovič Antonela. Po prvi točki gostij so Ljutomerčanke povedle s 3:1, Kranjčanke pa nato izenačile na 3:3. Po enakovredni igri je bil izid poravnan tudi pri rezultatu 6:6. Gostje so po dolgim izmenjavi nato povedle z 6:7, Ljutomerčanke pa bo bloku Barbare Petek dosegle točko za 7:7. Rezultat je bil po dobri igri na obeh straneh izenačen tudi pri 11:11. Po dveh asih Adele Pintarič so Ljutomerčanke povedle s 13:11 in nato po napadu Sakovič Sare še s 15:13. Gostje se seveda niso predale ter po asu Hribarjeve prišle do 16:16 ter se prebile do vodstva s 17:19. Po odmoru, ki ga je zahteval domači trener Tot, so gostje naredile napako na servisu, a kljub temu zatem povedle z 18:20 in še z 19:21. Domačinke so po uspešnem napadu Sare Sakovič znižale na 20:21 ter kasneje po dveh napakah gostij prešle v ospredje, na 22:21, takoj zatem pa, po dveh uspešnih napadih Barbare Petek, še na 24:22. To gostij ni zmedlo, z borbeno igro so izenačile na 24:24 in nato še na 25;25. Rezultat je bil izenačen še pri 27:27, ko je Kaja Makoter domačinke pripeljala na 28:27, Langus Hana in poskrbela za zaključno žogo. Po njeni napaki pa je bil nato rezultat izenačen pri 29:29 in še pri 32:32. Zadnji dve zaključni žogi so po zavzeti igri vse ekipe pripadli domačinkam, ki so tudi slavile s 34:32.

Drugi set je dobro odprla Metelko Naja, saj so gostje po njeni zaslugi povedle z 0:3. Domačinke so po uspešnem napadu Kaje Makoter znižale na 2:3 a so gostje iz Kranja malo kasneje pobegnile na 2:5 in nato po napakah v domači vrsti še na 3:8. Po odmoru gostiteljic, ko je trener poskušal umiriti igralke, so te zaigrale bolj zbrano ter po asu Adele Pintarič izid znižale na 6:8. Gostje so odgovorile z dobro igro ter kmalu zatem prišle do kar osmih točk naskoka (8:16). Domačinke pa se klub velikemu zaostanku niso predale ter so po zavzeti igri ter dveh zaporednih napakah gostij rezultat znižale na 16:17, na 18. točki se je prednost stopila. Igralke Triglava so se nato spet zbrale ter dosegle nekaj zaporednih točk ter povedle z 20:23. Po razburljivi končnici so bile srečnejše gostje ter zmagale z rezultatom 22:25.

Tretji set so po zaslugi Crvenkovič Antonele boljše odprle domačinke ter povedle s 3:0, Langus Hana pa je rezultat znižala na 3:1. Kranjčankam sta pripadli še naslednji dve točki in izenačenje na 3:3. Domačinke so po uspešnem napadu Sare Kutnjak povedle s 5:4, kmalu zatem pa gostje po dveh dobrih napadih s 7:8. Barbara Petek je poravnala na 8:8, po treh zaporednih napakah gostij, asu in uspešnem napadu Sare Sakovič pa so si domačinke zagotovile vodstva s 13:9. Po odmoru na zahtevo gostujočega trenerja se stanje na igrišču ni spremenilo, saj so Ljutomerčanke, tudi po zaslugi dobrih servisov Sakovičeve in dobre igre vseh domačink, povedle kar z 20:10. Tako visoko vodstvo pa je nekoliko uspavalo  ekipo, saj so domače odbojkarice v nadaljevanju naredile nekaj lastnih napak ter gostjam omogočile, da se približajo na 21:16. Domačinke so se nato ponovno zbrale ter po doseženih točkah Sare Kutnjak in Kaje Makoter niz dobile z rezultatom 25:16.  

V četrtem setu so gostje povedle z 2:4, gostiteljice pa takoj zatem izenačile na 4:4. Rezultat je bil izenačen tudi pri 6:6, Langus Hana pa je nato Kranjčanke povedla v vodstvo z 6:8. V nadaljevanju sta obe ekipi dosegali točko za točko, rezultat pa je bil pri 12:12 in nato pri 15:15 ponovno izenačen. Po dobri in borbeni igri obeh ekip, ki sta v igro vložili vse kar znata, so Ljutomerčanke po dveh uspešnih napadih Sare Sakovič povedle z 21:16 in nato še z 22:17. Kaja Makoter je nato z dvema napadoma domačinke pripeljala do zaključne žoge pri 24:17, set  pa je uspešno zaključila Sara Kutnjak ter prinesla zmago domačinkam z 25:17. 

Pri gostiteljicah gre tokrat za zelo dobro igro pohvaliti vse igralke, pohvalo pa si zaslužijo tudi igralke Triglava, saj so prikazale prav tako dobro in predvsem odlično igro v polju. Pri Ljutomerčankah sta največ točk dosegli Kaja Makoter in Sara Sakovič, pri gostjah pa Hana Langus.

Ljutomerčanke trenutno zasedajo 3. mesto v 1. B DOL. Raezultati in lestvica -->

Kaja Makoter, igralka ŽOK Ljutomer: "Glede na dejstvo, da so v ligi zelo izenačene ekipe, nam vsaka dobljena točka in set pomenita veliko. Tako tudi pristopamo k tekmi, kar se nam je v igri z odlično ekipo Triglava obrestovalo. Seveda pohvala mojim soigralkam, ki so tudi danes igrale s srcem ter izredno požrtvovalno. Le tak pristop nenazadnje lahko prinaša zmage, česar se posebej zavedamo."