SIP ŠEMPETER - ŽOK LJUTOMER 3:0

Poraz ljutomečank v Šempetru

Odbojkarice SIP Šempetra so v 6. krogu 1A. DOL za ženske s 3:0 (11, 11, 21) premagale ekipo ŽOK Ljutomer.

 

 

Dvorana ŠD OŠ Šempeter, gledalcev 80, sodnika Markelj Blaž, Kramar Franci.

Sip Šempeter: Lakovšek 6, Lekše 9, Vrhovnik 3, Forštnarič 8, Božič Mojca 4, Žnidar 4, Praunseis 8, Podbregar 9, Doler 6, Mazej (L) Trener: Beno BOŽIČ.

ŽOK Ljutomer:Petek 3, Kosi V. 6, Kosi N., Rosić, Kutnjak 2, Makoter 8, Nedok, Anželj 8, Rakuša, Höchstatter Trener;  Andrej TOT.

V tekmi 6. kroga državnega prvenstva so Šempetranke veljale za favoritinje. Domači trener Beno Božič je na klopi pustil Anastazijo Žnidar in Petro Vrhovnik. Priložnost v prvi postavi sta dobili Tali Lekše in Nuša Podbregar. Domačinke so prvi niz prevladovale v igrišču v vseh elementih. Gostujoči trener je vzel prvi odmor pri 8:3 in nato še pri rezultatu 16:5. Šempetranke so niz dobile z rezultatom 25:11.

V drugem nizu je v prvi postavi pričela tudi novinka v letošnji sezoni, Vita Doler. Domačinke so nadaljevale z dobro igro v napadu in z odličnimi servisi kapetanke Mojce Božič hitro naredile razliko (16:7). Pri tem rezultatu je gostujoči strateg Andrej Tot posegel po drugi prekinitvi, a so Sipovke enak tempo držale skozi celoten drugi del niza in si z borbeno igro spet priborile zmago s 25:11.

Tretji niz so s servisom začele domačinke, gostje pa so z dobrimi servisi in srčno igro povedle z 1:5. Nato so se odbojkarice Sip Šempetra vendarle zbrale in izenačile pri rezultatu 7:7. V nadaljevanju so bili gledalci priča napeti ter požrtvovalni igri z obeh strani. Ko so gostje prišle do vodstva s 13:14, je domači trener Beno Božič segel po treh menjavah, v igro je poslal Vrhovnik, Lakovšek in Žnidar. Okrepljene domačinke so povedle z rezultatom 17:15 in do konca niza rutinirano držale prednost za končnih 25:21.