Ptujčanke slavile v Ljutomeru

1 : 3 je bil rezultat

V sedmem krogu 1B. DOL za odbojkarice sta se srečali ekipi z vrha prvenstvene lestvice, ŽOK Ljutomer in ŽOK GSV Ptuj. Srečnejše tekmice so bile Ptujčanke, ki so tekmo dobile z rezultatom 1:3 (-19, -25, 22, -21).

 

Športna dvorana ŠIC Ljutomer, 23. november 2019, gledalcev 200, sodnika: Mojca Tovornik in Sanja Miklošič, zapisnikar: Saška Belec.

ŽOK Ljutomer: Makoter (13), Sakovič (13), Crvenković (9), Kosi (3), Svatina, Petek (14), Kutnjak (11), Rakuša, Pintarič (6), Vnuk. Trener: Andrej Tot.

ŽOK GSV Ptuj: Horvat Lea, Tomanič, Kovačec (14),Škraban (17) Stavbar(4), Horvat Ana (7), Paternost, Milošič (11), Koren, Pignar (L), Sužnik (14). Trener: Oletič Svetlana, Horvat Marjana (pomočnik).

Tekmo so bolje odprle goste, ki so povedle z 1:3, po dveh napakah gostujočih igralk pa je bil rezultat izenačen na 3:3. Po napadu Kaje Makoter in asu Sare Sakovič so domačinke povedle s 5:3. Po odmoru na zahtevo trenerke Ptuja Svetlane Oletič so gostje po zaslugi Ane Horvat povedle s 6:7 in nato po dveh uspešnih napadi še s 7:10, ko je domači trener Andrej Tot zahteval odmor. V nadaljevanju igre sta bili ekipi dokaj izenačeni, prav tako rezultat, in sicer na 12:12. Po zaslugi Kaje Makoter in Sare Sakovič, so domačinke povedle s 15:12, gostujoča trenerka pa je zatem zahtevala še drugi odmor. Ta je bil uspešen, saj so se gostje zbrale ter povedle s 16:17, Sara Kutnjak je izenačila na 17:17, Adela Pintarič pa ekipo povedla na 18:17. Po borbeni igri na obeh straneh so Ptujčanke po napakah v domači vrsti ter nekaj dvomljivih momentih v igri, prvi set dobile z rezultatom 19:25.  

Drugi set so boljše pričele domačinke, ki so po zaslugi dobrih servisov Antonele Crvenković povedle s 3:0, gostje pa so nato po napadu Ive Škraban, povedle s 3:4 in nato še s 3:6. Po odmoru domačega trenerja sta obe ekipi nadaljevali z zelo dobro in borbeno igro. Srečnejše so bile gostje, ki so dosegale točko za točko, domačinkam pa nekako ni uspelo zaključiti svojih napadalnih akcij, tudi na račun odlične igre Ptujčank v obrambi. Adeli Pintarič je z asom uspelo rezultat znižati na 7:8, gostujoča trenerka pa je takoj zatem zahtevala odmor. Po njem je bila igra še naprej izenačena in na obeh straneh zelo kvalitetna. Rezultat je bil ponovno izenačen pri 10:10, Sara Kutnjak pa je domačinke povedla do 11:10, ki so po uspešnem napadu Kaje Makoter prišle do vodstva s 15:12. Gostje so po zaslugi Škrabanove rezultat izenačile na 15:15. Po dveh zaporednih napakah domačink in uspešnem napadu so Ptujčanke povedle s 16:18, Kaja Makoter in Sara Kutnjak pa sta izenačili na 18:18. Rezultat je bil ponovno poravnan na 22:22, ko sta domačinkam točko z blokom priborili Barbara Petek in Adela Pintarič. Na koncu seta so imele domačinke kar dve zaključni žogi, ki pa ju niso znale izkoristiti. Je pa to uspelo Ptujčankam, ki so tudi drugi set nekako srečno dobile z rezultatom 25:27.    

V tretjem setu so Ptujčanke po zaslugi Ive Škraban povedle kar z 1:5, po nekaj točkah domačink, pa še s 5:8. Po treh zaporednih točkah Ljutomerčank je Oletičeva vzela odmor in dala svoji ekipi nove napotke za igro. To ni zmedlo domačink, saj so v tem delu seta prikazale odlično igro ter povedle z 12:8 in nato še po uspešnem napadu Sare Sakovič  še s 15:9 ter po dveh napakah Ptujčank še s 17:10. Kaja Makoter je dosegla 20. točko za domačinke, Ptujčanke pa takoj zatem svojo 13. Po napaki gostij so domačinke povedle z 21:13. Po treh zaporednih točkah Ptujčank je domači strateg posegel po drugi prekinitvi, da bi umiril svoje igralke. To mu je deloma uspelo, saj so Ljutomerčanke ta set zasluženo dobile z rezultatom 25:22.    

V četrtem setu so Ptujčanke spet povedle z 1:4, domačinke pa so nato po uspešnem napadu Barbare Petek znižale na 4:5 in po uspešnem varanju Antonele Crvenković na mreži še na 5:6 in kasneje po dobrem napadu Sare Sakovič še na 6:7. Ptujčanke so v nadaljevanju povedle z 9:11. Nika Kosi je z asom izenačila na 11:11, gostje pa so spet povečale razliko na tri točke in Tot je zahteval odmor. Po njem smo še naprej gledali odlično igro obeh ekip, ki sta izmenično dosegali točko za točko, Sara Sakovič je izenačila na 16:16, Iva Škraban in Karmina Sužnik pa sta Ptujčanke popeljali v vodstvo s 17:20. Po napaki iste igralke, so se Ljutomerčanke približale na točko zaostanka. To pa je bilo žal premalo, saj so bile ptujske odbojkarice v zaključku zanesljivejše ter set dobile z rezultatom 21:25.  

Kljub porazu, so Ljutomerčanke pokazale na trenutke odlično igro. Žal je to bilo tokrat za kvalitetno ekipo Ptuja premalo. Vsekakor pa obetajoče za nove igre v nadaljevanju prvenstva. Obe ekipi si zaslužita za prikazano na derbiju lige vso pohvalo.

Andrej Tot, trener ŽOK Ljutomer: "Škoda, ker se nam v prvem in drugem setu ni izšlo, čeprav smo imeli možnosti za zmago. Po odlični igri v tretjem setu, smo v zadnjem izgubili moči, da bi lahko premagali Ptujčanke. Vsem svojim igralkam pa lahko čestitam za borbenost in vse kar so tokrat prikazale. Sem nekako ponosen nanje, ker so se tako srčno borile za svoj klub".