Primorke premočne

V 3. krogu 1. A DOL za ženske sta se srečali ekipi ŽOK Ljutomer in OK Ankaran -Hrvatini. Z 0:3  (20:25, 15:25, 16:25) so bile uspešnejše Primorke.

 

 

 

 

Dvorana ŠIC Ljutomer, gledalcev  350,  sodnika Mojca Tovornik , Nina Juraja, delegat : Branko Hrga.

ŽOK Ljutomer: Lea Belec, Barbara Petek 5, Valentina Kosi 2 , Nika Kosi 1, Lisa Rosić, Sara Kutnjak 4 , Kaja Makoter  8, Ana Nedok, Nataša Anželj 6, Tjaša Rakuša, Hana Hochstatter 1,

Trener: Andrej Tot

OK Ankaran - Hrvatini : Krstič Rena 3, Pangerc Nina 1, Angelini Lina 8, , Pavić Karin,  Cerovac Tara 1, Ćorić Marina 11, Lovšin Tajda 5, Trobec Koni 9,  Omerdić Emina, Tozan Pia, Medved Katja.

Trener:  Mikša Sebastijan , Mavrič Sebastijan – pomočnik trenerja

To je bila za obe ekipi pomembna tekma saj sta po dveh kolih imele na prvenstveni lestvici zgolj dve oziroma eno točko in obe ekipi sta šle v igro z namenom, da tekmo dobita ter se odlepita od dna tabele.    

Uvod v tekmo so boljše začele igralke iz Primorske, ki so povedle z rezultatom 7:1. Šele zatem so se domačinke otresle začetne treme ter pričele igrati bolj zavzeto ter se z gostujočo ekipo izenačili pri rezultatu 8:8. Ekipi sta po izenačenju izmenično dobivali točko vse do rezultata 15:15. Zatem pa so pobudo prevzele Primorke ter z dobrimi servisi dobile nekaj točk naskoka. Teka tekme ni spremenil niti tehnični odmor, ki ga je vzel trener Tot saj se ritem tekme ni bistveno spremenil. Gostujoča ekipa je po zaslugi odličnega serviranja Lovšin Tajde in ob pomoči Ćorić Marine dosegala točko za točko medtem, ko so jim Ljutomerčanke lahko sledile štiri do pet točk zaostanka. Ker se igra domačink tudi na koncu seta ni bistveno izboljšala so Primorke set zanesljivo dobile z rezultatom 25:20.

V pričetku drugega seta je bil rezultat izenačen do rezultata 6:6, ko se je gostujoče ekipa po več zaporednih napakah domačih igralk odlepila za nekaj točk naskoka. Igra domačink pa se je dokončno razpadla pri rezultatu 11:13, ko sta bili dve sporni točki dosojeni gostujoči ekipi. Kljub borbenim igri domačink, se te točkovno niso uspele izenačiti z Primorkami, ki so še naprej igrale svojo igro pritiska z  močnimi servisi kjer domačinke niso našle prave rešitve in bile v tem delu igre kljub poskusom Nataše Anželj dokaj nemočne in slabše nasprotnice.

Tudi v začetku tretjega seta sta bili ekipi izenačeni pri rezultatu 3:3, ko je pobudo spet prevzela gostujoča ekipa ter set povedla z rezultatom 9:4. Kljub poskusom domačink, da bi preobrnile potek tekme jim to nikakor ni uspelo saj tokrat niso imele nobene razpoložene igralke. Vse preveč je bilo lastnih napak v igri kar je pomenilo, da so Primorke set povedle z rezultatom 12:7. Tudi po tehničnem odmoru trenerja Tota, se slika na igrišču ni spremenila saj je gostujoča ekipa še naprej igrala zelo dobro posebej Trobec Koni. Do konca seta smo še naprej gledali zelo dobro igro Primork, ki so bile tokrat v vseh elementih odbojke boljše nasprotnice. Domača ekipa, ki ji tokrat ni šlo kaj dosti od rok, naredile pa so tudi veliko lastnih napak na servisu tokrat ni bila na nivoju prikazane igre iz prvega kola kjer so se odlično borile z ekipo iz Puconec. Tudi ta set so dobile Primorke in sicer z rezultatom 25: 16. Velja pa pohvaliti številčno publiko, ki je ves čas bodrila domačo ekipo četudi njihova igra ni bila na pričakovanem nivoju.