Pomurski derbi so dobile gostje

Ljutomerčanke so bile blizu zmage

ŽOK LJUTOMER – ŽOK ROTO KEMA PUCONCI 2:3
V 1. krogu 1. A DOL za ženske sta se srečali ekipi ŽOK Ljutomer in ŽOK Roto Kema Puconci. Z 2:3 (19:25, 25:22, 25:19, 21:25, 13:15) so bile uspešnejše gostje.

Dvorana ŠIC Ljutomer, gledalcev 400, sodnika Sanja Miklošič, Miha Oman. Delegat: Branko Maček

ŽOK Ljutomer: Lea Belec, Barbara Petek 9, Valentina Kosi 10, Nika Kosi, Lisa Rosić, Sara Kutnjak 5, Kaja Makoter 18, Ana Nedok, Nataša Anželj 15, Tjaša Rakuša, Hana Hochstatter 2, Maja Kovač. Trener: Andrej Tot

Roto Kema Puconci: Svetanič Nuša, Vinkovič Dona 1, Škraban Iva 18, Kerbler Kristina, Oletič Diana 2, Vilfan Ana 5, Pintarič Adela5 , Šadl Tasia, Kovač Nina 11, Oletič Michelle, Mikl Veronika, Gjergjek Tina. Trener: Tin Vrabl

To je bila za obe ekipi pomembna tekma. Za domačinke, ker so po več letih spet zaigrale v prvi ligi, za gostujočo ekipo pa zato, da bi pokazale, da so najboljša ekipa v Pomurju ter da izkušnje zadnjih let igranja na najvišjem nivoju nekaj veljajo.

Takoj za začetku tekme se je poškodovala kapetanka domače ekipe Lea Belec, zaradi česar so domačinke vstopile v igro oslabljene. Tak razvoj dogajanj je pomenil, da so se Ljutomerčanke morale z dodatno močjo boriti za vsako točko. Do rezultata 7:7 jim je uspevalo držati ritem gostujoče ekipe, potem pa je ekipa iz Puconec počasi dobivala točko za točko ter se odlepila na 3 do 4 točke naskoka. Taka razlika, kljub borbeni igri Ljutomerčank, je bila do rezultata 14:18, ko so gostiteljice osvojile 4 točke, gostujoča ekipa pa dve. S tem so domačinke znižale rezultat na 18:20. Po odmoru na zahtevo gostujočega trenerja so Ljutomerčanke dosegle le še točko, Prekmurke pa 5 ter set zanesljivo dobile. Kljub porazu v prvem nizu velja Ljutomerčanke pohvaliti za zelo borbeno igro. Žal pa so pri izvajanju začetnih udarcev storile kar 7 napak, kar ji je stalo morebitne zmage.

V drugem setu so domače odbojkarice takoj na začetku zaigrale odlično ter povedle z nekaj točkami naskoka. Do rezultata 11:8 so zaigrale tako, ko si je to zaželel trener. V tem delu tekme smo gledali zelo kvalitetno odbojko na obeh straneh. Obe ekipi sta izmenično dosegali točko za točko ter bili na 14:14 še poravnani. Po dobri igri gostiteljic v vseh elementih igre, so te povedle za tri točke, do rezultata 19:16. Tudi po prekinitvi na zahtevo gostujočega trenerja Vrabla se razmerje moči ni spremenilo. Ljutomerčanke so še naprej igrale odlično ter nizale točko za točko. Ekipa z Puconec se je približala pri rezultatu 23:20, Tot je reagiral z odmorom, umiril svoje igralke in jim naročil, da niz zaključijo v enakem ritmu kot so igrale doslej. Ljutomerčanke so na koncu set dobile z rezultatom 25:22 ter se skupaj z mnogoštevilnimi navijači vesele prvega dobljenega niza v prvi ligi.

V tretjem setu smo na začetku spet gledali enakovredno igro, domače so nato povedle z 9:6. Prekinitev na željo gostujočega trenerja ni obrodila sadov. Ljutomerčanke so še naprej igrale odlično ter po asu Hane Hochstetter ter zaključkih Valentine Kosi in Nataše Anželj prišle do vodstva s 15:9. Po še eni prekinitvi na zahtevo puconske klopi se stanje na igrišču ni spremenilo. Delni priključek domačinkam je držala le Iva Škraban, a je bilo to premalo za preobrat. Domačinke so še naprej igrale odlično, predvsem v obrambi ter dosegale točko za točko ter prišle že do vodstva s 23:18. Do konca seta sta obe ekipi dosegali točko po točko, zmago s 25:19 je z odličnim zaključkom domačim prinesla Kaja Makoter.

V četrtem nizu so si Prekmurke hitro priigrale prednost štirih točk, s 7:3. Igra domačink ni bila več na nivoju drugega in tretjega seta. Opazna je bila določena utrujenost igralk, ki so v predhodnih setih dale od sebe svoj maksimum. Gostujoča ekipa je povedla z rezultatom 9:4, Pucončankam je še naprej ton dajala Škrabanova. Pri rezultatu 8:13 je domači trener vzel odmor, po katerem so domačinke zaigrale spet bolje ter se približale na dve točki zaostanka (12:14). A gostje so strnile vrste in zopet ušle na 18:13. Po treh zaporednih točkah domačink, ko je dobro servirala Sara Kutnjak, se je prednost tekmic stopila na 16:18. A žal so Ljutomerčanke na koncu niza popustile, kar so Prekmurke izkoristile ter set dobile s 25:21.

V odločilnem, petem, setu je ekipa iz Puconec povedla z 2:0 in nato s 4:1. Razlika dveh do treh točk v korist gostujoče ekipe je bila vse do menjave igralnega polja. Kljub temu, da igra obeh ekip v tem delu ni bila na najvišji ravni, sta se obe borili za vsako točko. Pri rezultatu 9:11 se je Vrabl odločil za odmor ter dal še zadnje napotke svoji ekipi. Potem, ko so Ljutomerčanke uspele rezultat pri 13:13 izenačiti, so na koncu seta naredile dve zaporedni napaki na servisu, kar je gostjam prineslo zmago s 15:13.

Hana Hochstatter, podajalka ŽOK Ljutomer: "Naša ekipa se je borila po svojih najboljših močeh, še posebej potem, ko se nam je poškodovala kapetanka ekipe. Ne glede na poraz smo lahko z igro več kot zadovoljne. Vse smo dale svoj maksimum, kar pa na koncu žal ni bilo dovolj za zmago. Še enkrat čestitke soigralkam in hvala številni publiki, ki nas je bodrila."

Tin Vrabl, trener Roto–Kema Puconci: "Sam sem pričakoval težko tekmo, še posebej je to prišlo do izraza, ko smo v drugem in tretjem setu, tudi zaradi vzdušja v polni dvorani, igrali nekako v krču. Šele, ko sem punce prepričal, da naj igrajo svojo igro, brez strahu in tako kot to znajo, so zaigrale bolje ter na koncu v izenačeni tekmi premagale domačo ekipo, ki je igrala dobro odbojko."

Podrobna statistika tekme -->