Nova zmaga Ljutomerčank

Tudi Kamničanke morale priznati premoč domače ekipe

Po zmagi v prejšnjem krogu, so domače odbojkarice presenetljivo premagale še Calcit Volley II iz Kamnika. Številni gledlaci so se lahko veselili nove zmage v ŠIC Ljutomer.

Dvorana ŠD ŠIC Ljutomer, gledalcev 125, sodnika Rožej Marko, Zajec Rok.

ŽOK Ljutomer: Svatina Tamara, Makoter Kaja 9, Kutnjak Sara 5, Petek Brabara 12, Vnuk Maša, Pintarič Adela 9, Sakovič Sara 9, Crvenkovič Antonela 7, Kosi Nika, Rakuša Tjaša. Pomočnik trenerja: Andrej Tot.

Calcit Volley II: Špoljarič Zala, Topič Tina, Lužovec Špela 11, Javornik Živa 3, Boisa Naja 13, Povh Veronika, Gojak Tara, Zorman Anja 5, Žužek Lana 4, Andrejič Mila, Sitar Sara 3, Gojak Atena. Trener: Jemec Aljoša, pomočnica trenerja: Gadža Tjaša.

Začetek tekme je pridala domačinkam, saj so po odličnih servisih povedle z 4 : 0 ter 5 : 2, nato so gostje z delnim rezultatom 6 : 0, povedle na 5 : 8, predvsem po zaslugi dobrih servisov ter igre v napadu. Nato so domačinke strnile svoje vrste ter z dobro igro v obrambi ponovno povedle z rezultatom 14 : 11, ko je trener gostij vzel prvi odmor. Domačinke to ni zmedlo in so nadaljevale z odlično igro do 19 : 15, ko je sledil drugi odmor gostij, katere so nato izid zmanjšale na 19 : 18. Sledil je prvi za domačinke, ki so po tem povedle z 22 : 18. Gostje so uspele izenačiti na 22 : 22, končnica pa je nato pripadala domačinkam, ki so prvi set dobile z rezultatom 25 : 22.

Tudi v drugem setu so domačinke nadaljevale z odlično igro in navduševale številčno publiko, saj so povedle z rezultatom 9 : 3. Gostje so se nato zbrale in v nadaljevanju izid izenačile na 12 : 12. Toda to domačink ni zmedlo in so povedle z 18 : 13. Nato so mirno in odločno nabirale točke ter drugi set dobile z rezultatom 25 : 19.

V tretjem setu so domačinke najprej povedle z 3 : 1, nato pa so se gostje pobrale ter izid izenačile in še povedle s 3 : 5. Pri rezultatu 10 : 7, je trener gostij vzel prvi odmor. Domačinke pa so nadaljevale s svojo igro in nizale točko za točko in pri rezultatu 15 : 10 je trener gostij vzel že drugi odmor. Pri rezultatu 17 : 15 so prvi odmor vzele domačinke, saj so zaslutile, da se gostje pobirajo. Po tem so povedle z 20 : 15. Nato sta obe ekipi izmenjevale točke do 24 : 19, ko je že kazalo, da bodo domačinke dobile tudi tretji set. Vendar so se gostje z dobrimi servisi onemogočile napad domačink, nasprotno pa so z uspešnimi napadi nizale točko za točko do rezultata 24 : 24. Z uspešnim blokom ter napadom so domačinke razveselile zveste gledalce in zmagale z rezultatom 26 : 24 oz. 3 : 0 v setih.  

Ljutomerčanke so tokrat pokazale odlično igro v polju ter nizale odlične servise, ki so gostjam iz Kamnika onemogočale izvedbo uspešnih napadov.