Nova odlična predstava ljutomerčank

Šesta zapordna zmaga

V sredo 9. decembra je v ŠIC-u ŽOK Ljutomer z rezultatom 3:0 (25:21, 25:19, 25:14) premagal Braslovče ter se tako oddolžil za poraz v prvem krogu. To je že šesta zaporedna zmaga ljutomerskih odbojkaric.

 

ŽOK Ljutomer: Makoter, Petek (12), Kolmanič Anja, Kutnjak Sara, Stankovič (9), Kolmanič Ana (14), Sakovič (13), Pintarič (10), Rakuša (L), Stavbar (1), Mikl (L). Trener: Novak Bojan.

Braslovče: Bednjanič (5), Šketa Rozman (11), Zbičajnik (2), Kodrum, Šalej, Jelen (L), Posedel (4), Marolt (L), Oštir (1), Puckmeister (3), Fužir (6), Medved (2),  Križnik (1). Trener: Zbičajnik Zvone.

Sodniki: Smiljan Gozdnik, Mojca Tovornik (Maribor).

V pričetku  prvega seta je bila igra obeh ekip dokaj izenačena, saj sta izmenično dosegali točko po točko ter bili izenačeni pri 4:4 in nato po zaslugi dobrih servisov gostij, še pri 7:7 in 9:9. Ljutomerčanke so se v nadaljevanju zbrale ter po dobri igri v obrambi in napadu ter na servisu, kljub dobri igri gostij, po napadu Pintarič Adele ter bloku Pertek Barbare, povedle s 18:12. Ta prednost gostij ni zmedla saj so nadaljevale z borbeno igro ter zaostanek znižale na tri točke. Po odmoru, ki ga je zahteval domači trener se stanje na igrišču ni bistveno spremenilo, ekipi kjer ni izstopala nobena igralka, pa sta dosegaliu točko za točko.Na koncu so bile boljše domačinke ter po napadu in bloku Sare Sakovič ter Adele Pintarič set dobile z 25:21.

Igra v drugem setu je bila podobna igri iz prvega, saj sta bili ekipi spet izenačeni pri rezultatu 3:3, Barbara Petek pa je nato domačinke povedla v vodstvu z 6:3. Fužir Maruša pa nato z dvema točkama, izid izenačila na 6:6. Po seriji zaporednih točk, je Ana Kolmanič domačinke povela v vodstvu z 14:8, Neža Bednjanič pa kasneje po dveh napadih znižala na 15:13. Ljutomerčanke so se zatem spet zbrale ter dobro igro vseh igralk v polju, kjer je v napadu nekoliko prednjačila Ana Kolmanič, na servisu Adela Pintarič in v bloku Barbara Petek, set nato zanesljivo dobile z 25:19.

Tretji set so boljše pričele Ljutomerčanke ter po zaslugi dobrega sprejema, kjer je prednjačila Veronika Mikl in napadalnih akcij, povedle s 4:0 in nato po novem bloku Barbare Petek s 9:4. Posedel Rima pa je znižala na 9:5. Tekma seveda pa ni bila odločena, kljub temu, da je bilo vidno, da so Ljutomerčanke tokrat boljši nasprotnik. To so dokazale v nadaljevanju seta saj so po treh zaporednih točkah Ane Stankovič ter bloku Ane Kolmanič in Barbare Petek, povedle s 19:12. S tako prednostjo sta bila set in tekma praktično dobljena, saj so gostje do konca seta dosegle le še dve točki.

Pri domačinkah velja za igro pohvaliti vso ekipo, obenem pa tudi odlično vodenje ekipe s strani trenerja, Bojana Novaka.

Izjava po tekmi: Ana Kolmanič, igralka ŽOK Ljutomer: "Današnjo tekmo smo pričele zelo dobro in tako kot smo se dovorili. Vmes je sicer bilo nekaj pada koncentracije, ki pa ni vplivala na potek igre. Zanesljivo smo igrale v obrambi, v napadu pa je vsaka soigralka, po dobri organizaciji igre s strani naše podajalke,dale delež kot se od vseh nas pričakuje. Čestitke vsej ekipi."

Fotografije: Andrej Copot