Nova KBM Branik - ŽOK Ljutomer 3 : 0

Ljutomerske odbojkarice so v soboto gostovale pri aktualnih prvakinjah Novi KBM Branik v Mariboru. Po pričakovanju so bile uspešnejše gostiteljice, ki so slavile s 3 : 0.

 

 

Dvorana ŠD Lukna, Maribor, gledalcev 150, sodnika Ortl Gregor, Atanasov Daniel.

Nova KBM Branik: Mlakar 5, Kaučič 13, Sužnik (L), Dobaj (L), Bračko2, Najdič 2, Kočar (C) 2, Sobočan 10, Jerala, Pintar 10, Blagne 4. Lorber 8. Trener: Samo Miklavc

ŽOK Ljutomer: Rosič, Lašič 2, Makoter 6, Petek 2, Hochstatter 2, Anželj 6, Kosi, Belec, Kosi, Rakuša (L), Kovač (L). Trener: Andrej Toth

V drugem krogu državnega prvenstva so aktualne državne prvakinje, odbojkarice Nove KBM Branika v mariborski “Lukni” gostile novinke v ligi ŽOK Ljutomer.

Favorizirane domačinke so začele odločno in novinkam v prvoligaški konkurenci hitro pokazale, kdo je gospodar v “Lukni”. Po uvodnem vodstvu s 7:3 so mariborske odbojkarice večale prednost ter po asu komaj 15-letne Lorene Lorber-Fijok vodile že z 19:6. Gostujoče igralke so uspele do konca niza osvojiti le še dve točki in po zaključenem napadu Anite Sobočan je uvodni niz pripadel odbojkaricam Nove KBM Branika s 25:8.

Domačinke so bile enostavno prevelik zalogaj za odbojkarice Ljutomera, kar se je pokazalo tudi v drugem nizu, ko so po dobrih servisih Sobočanove in Pintarjeve brez večjih težav prišle do desetih točk naskoka, pri 14:4. Enostranska predstava se je nadaljevala tudi v drugi polovici niza. Ljutomerčanke so imele obilo težav na sprejemu začetnega udarca in državne prvakinje so nizale točko za točko ter prepričljivo osvojile tudi drugi niz. Rezultat 25:9.

Domačinke, kljub precej premešani postavi, tudi v tretjem nizu niso popuščale ter po seriji začetnih udarcev Nike Blagne povedle s 13:3. Tudi v nadaljevanju so bankirke dosegale točko za točko in na koncu zasluženo in pričakovano slavile s 25:13.

IZJAVA PO TEKMI:

Marina Kaučič, odbojkarica Nove KBM Branika: ”Odigrale smo dobro tekmo s pravim pristopom ter tako popravile vtis s prve tekme. S servisom smo odbojkaricam Ljutomera povzročile obilo težav in pozitivno zremo k torkovi tekmi.”


Vir: www.odbojka.si