Nadaljevanje prvenstva v 1 B DOL

Ljutomerčanke uspešnješe od Kranjčank

V 6. krogu prve B. lige za članice, sta se po nekajtedenskem premoru, v Ljutomeru srečali ekipi ŽOK Ljutomer in ŽOK Triglav Kranj. Uspešnješe so bile domačinke, ki so zmagale z rezultatom 3 : 1.

 

ŽOK Ljutomer : ŽOK Triglav Kranj : 3:1 ( 24:26, 25:23, 25:21, 26:24) Ljutomer- Športna dvorana ŠIC Ljutomer, brez gledalcev, sodnika : Špela Bezjak (Maribor) Sanja Miklošič (Maribor)

Prvo točko na tekmi je uspešno zaključila Sara Sakovič ter povedla domačinke v vodstvo z 1:0, kasneje pa je Barbara Petek z servisom dosegla še dve novi točki. To seveda gostij ni zmedlo, saj so se hitro vrnile v igro ter znižale na 2:3. To je domačo ekip vzpodbudilo, da so zaigrale na vso moč ter po napadu Sare Sakovič povedle 7:2. Naslednje 4 točke pa so po borbeni igri dosegle gostje, ki so odlično igrale v polju ter preko Gimpelj Kaje, uspešno zaključevale svoje napade, kar je prislilo domačega trenerja k prvemu odmoru. Očitno je obmor dosegel svoj name, saj so Ljutomerčanke vrnile z isto mero ter povedle z 11:7. Seveda to Krajnčank ni zmedlo, ki so z svojo značilno borbeno igro, hitro izenačile ter povedle. Do zaključka seta smo gledali izenačeno igro,  kjer sta se ekipi izmenjavali v vodstvu. Po nekaj napakah v domači ekipi, kjer igra nekako ni bila najboljša, so bile srečnejše gostje ter set dobile z 24:26.  

Tudi drugi set so povedle domačinke po zaslugi servisov Sara Kutnjak, s čimer pa se ni ni strinjala odlična , Gimpelj Kaja, ki je hitro izenačila na 2:2. Ljutomerčanke so nato povedle s 8:4, ko je gostujoči trener vzel odmor, ter dal svojim igralkam napotke za nadaljevanje igre. To se je seveda obrestovalo, saj so Kranjčanke spet zaigrale na vso moč ter po več napakah domačink na penalu, znižale na 11:10. V nadaljevanju sta obe zaigrali posebej borbeno, kjer so imele več sreče Ljutomerčanke, ki so povedle z 14:10. Po odmoru gostujoče ekipe sta le-te dosegale točko za točko ter bile v vseh elementih odbojke enakovredne do rezultata 18:17, ko je trener Novak vzel odmor. V napeti zaključnici seta se domačinke niso uspele odlepiti od borbenih Kranjčank, a na koncu je Barbara Petek uspešno zaključila napad kar je pomenilo zmago domače ekipe z 25:23. 

Tudi pričetek tretjega seta je kazal na to, da bo izenačen, kar je pri gostjah nakazala Gimpelj Kaja, ki je še naprej odlično vodila svojo ekipo medtem, ko pri domačinkah ni bilo izrazite posameznice, ki bi izstopala. Domačinke so kljub temu držale korak z borbenimi gostjami ter povedle pri rezultatu 11:8, ko je trener Kralj zahteval odmor. V nadalajevanju seta  je bila igra še naprej izenačena ter nekako identična prviva dvema. Ekipi sta dosegali točko za točko, nobena pa si ni priigrala večje prednosti, kar je domačega trenerja prislilo, da pri rezultatu 16:15 vzame odmor ter da napotke za zaključek seta.  Enako je pri rezultatu 20:17 za domačinke, storil gostujoči trener, da motivira svoje igralke za končnico. Ki je bila spet napeta, saj sta obe ekipi vlagali vso znanje in moč, da set dobita. Ni še izšlo za gostje, saj je set  uspešno zaključila Barbara Petek ter Ljutomerčanke povedla v vodstvo z 2:1.

Bolj zbrano so četrti set pričele gostje, ki so po servisu in napadu Gimpelj Kaje, povedle s  3:7 ter nakazale, da se še niso predale. Domačinke so bile spet nedorečene, brez prave igre zaradi česar je trener Novak zahteval odmor , da da napotke za nadaljevanje igre. Pri tem je bil le polovično uspešen, saj so domačinke delale preveč lastnih napak, da bi se v tem delu seta  lahko približale gostjam, ki so po dobri igri vseh igralk v polju, povedle s 9:14.  Igra Ljutomerčank v tem delu ni bila po pričakovanjih kar se je odražalo v prednosti gostij, ki so še naprej igrale zelo borbeno ter vodile pri rezultatu 13:16. Kljub temu, da so domačinke rezultat pri 18:18 izenačile, gostje pa nato povedle s 18:19, Barbara Petek pa izenačila na 19:19. V napeti zaključnici, podobni vsem predhodnim setom so bile na koncu srečnejše Ljutomerčanke, saj je set uspešno zaključila Ana Kolmanič ter s tem prinesla zmago  domači ekipi.

Izjava :

Bojan Novak, trener ŽOK Ljutomer: "V prvem nizu smo zaigrali dokaj dobro, kar se je odražalo v rezultatu, ki smo ga do končnice vodili. Žal je bilo na koncu seta nekaj napak v igri, kar so gostje izkoristile ter zmagale. V nadaljevanju tekme smo poskušali še naprej držati našo igro ter parirati dobri ekipi iz Kranja, kjer je bilo očitno, da so v dobri tekmovalni formi.  To nam je nekako uspelo, saj smo po borbeni igri vseh igralk, naslednje tri sete uspeli zmagati, tudi po "sreči", saj je bila tekma do konca izenačena. Za zmago lahko pohvalim vse igralke, ki pa se jim je poznalo , da nekaj časa niso trenirale , niti je njihova forma optimalna. Čestitam lahko tudi Kranjčankam, ki so prikazale zelo dobro igro ter bile enakovredne tekmice ".   

V naslednjem krogu, ki bo v soboto 21.11.2020, ljutomerčanke potujejo v Zreče. Naslednja domača tekma pa bo predvidoma v torek, 24.11.2020 ob 19. uri v ŠIC-u, proti ekipi Logatec (zaostala tekma 2. kroga).

 

Foto: Andrej Copot