Ljutomerčanke premagale gostje iz Mozirja

Po dolgem času zmaga v Ljutomeru

V petek, 25 oktobra, so v Ljutomeru gostovale igralke iz Mozirja. Po dolgem času, več kot leto in pol, so ljutomerski navijači videli zmago domače ekipe. Ljutomer je slavil s 3 : 0.

Športna dvorana ŠIC Ljutomer, 25. oktober 2019, gledalcev 100, sodnika:  Valentar Bernard (Prevalje), Rožej Marko (Ravne na Koroškem).

ŽOK Ljutomer: Makoter 9, Sakovič 14,  Crvenković 4, Kosi, Svatina, Petek 11, Kutnjak 5, Rakuša, Pintarič 7, Vnuk. Trener: Tot Andrej

Mozirje: Tavčer 1, Korenjak 1, Pogorevc 6, Košak 2, Bolarič 5, Vodlan 8, Kamnik 8, Jagodic, Cigale 5, Lihteneker, Kontrec. Trener: Pisnik Tomaž.

Uvod v tekmo je bil na obeh straneh dokaj raztrgan, saj sta obe ekipi prvih pet točk  dosegle po napakah nasprotne ekipe. V nadaljevanju so Ljutomerčanke z dobro igro na mreži in napadom Kaje Makoter povedle z 8:5 in nato po bloku Barbare Petek še z 11:6. Po dveh napakah domačink na sprejemu in na servisu, so se gostje približale 12:11. To je dalo dekletom iz Mozirja novega poleta, saj sta ekipi v nadaljevanju dosegali točko za točko ter bili pri rezultatu 15:15 izenačeni. Po odličnem napadu Adele Pintarič in treh asih Sara Sakovič, so Ljutomerčanke povedle z 20:15. To pa ni pomenilo tudi mirnega zaključka seta, saj so domačinke storile spet nekaj lastnih napak in po dobrem napadu Kamenik Maje so se gostje približale  23:21 in kasneje na 24:22.  Domačinke so na koncu po točki, ki jo dosegla Sara Sakovič set le dobile z rezultatom 25:22.

Drugi set so po nesporazumu v organizaciji igre pri domačinkah, uspešno pričele gostje ter povedle z 0:1  in nato z 1:2, ko je Kaja Makoter izid izenačila, takoj zatem pa Sara Sakovič z asom povedla z 3:2. V nadaljevanju se je razigrala prav slednja pa so domačinke po njeni zaslugi povedle z 6:2. Tako vodstvo pa je nekako uspavalo domačo ekipo, saj so v nadaljevanju dovolile gostjam, da so dosegle tri zaporedne točke ter znižale rezultat na 7:5. No Ljutomerčanke so se le zbrale ter po dveh blokih Barbare Petek in uspešnem napadu Sare Kutnjak, povedle z 12:5.  Kot bi se zgodba ponavljala, so domačinke  spet nekako zaspale ter gostjam omogočile , da so rezultat znižale na 12:10 in kasneje na 14:12.  Po dobri igri na obeh straneh, ko sta obe ekipi izmenično dosegali točke,  sta bili izenačeni pri 19:19 in še nato pri 21:21. Na koncu seta so domačinke le zbrale dovolj moči ter set zmagale z rezultatom 25:22.

Tretji set so boljše odprle domačinke ter povedle s 3:0, ko je Cigale Nika uspešno zaključila napad ter znižala na 3:1. To pa domačink ni zmedlo saj so v nadaljevanju vse igralke zaigrale dokaj zbrano ter povedle z 9:4. Po dveh točkah gostij, so Ljutomerčanke spet dosegle nekaj zaporednih točk ter povedle z 12:7 in nato še z 13:8. Po dveh napakah domačink in dobrem bloku so se gostje približale na 13:11 ter spet zapretile. Po odličnem napadu Adele Pintarič so domačinke nato povedle z 15:12, takoj zatem pa je odgovorila Vodlan Iza ter rezultat znižala na 15:13 in kasneje še na 16:15. Kamenik Maja je nato rezultat izenačila na 16:6 kar je pomenilo napeto zaključnico tretjega seta. Domačinke se tokrat s tem niso strinjale saj so se na koncu seta zbrale ter po borbeni igri tudi ta set dobile z rezultatom 25: 20 ter razveselile številčno publiko.

Pri domači ekipi je tokrat pohvaliti vso ekipo, saj je igrala borbeno in zbrano. Pri gostjah pa sta bili tokrat boljši Vodlan Iza in Kamenik Maja.