Ljutomerčanke nadaljujejo z zmagami

Nova zmaga - tokrat je padel OK Mozirje

Ljutomerske odbojkarice so po zmagah nad ŽOK Triglav Kranj, Weiler Volley Zreče in Logatcem dosegle še četrto zaporedno zmago. Tokrat so v Ljutomeru premagale OK Mozirje z rezulatom 3 : 0.

ŽOK Ljutomer: Makoter, Banfi, Kutnjak (6), Petek (8), Stavbar (4), Pintarič(13), Sakovič(15), Stankovič (10), Kolmanič (4), Rakuša, Mikl. Trener: Bojan  Novak.

Mozirje: Pogorevc (1), Kontrec (4), Verbovšek (9) , Pikl (4), Vodlan (12), Debelak (3), Jagodic.

Domačinke so v tekmi povedle z 2:1, Vodlan Iza pa je nato po dveh napadih Mozirje povedla v vodstvo z 2:3. Ljutomerčanke so se odlično odzvale z dobro obrambo ter po treh zaporednih točkah Ane Stankovič povedle s 7:3. Po dveh zaporednih napakah domačink ter po napadu gostij je bil rezultat 8:6. Po uvodnem "otipavanju" sta se obe ekipi razigrali, zaradi česar smo gledali dokaj enakovredno igro na obeh straneh. So pa bile domačinke uspešnejše pri doseganju točk ter povedle s 15:10 in nato z 20:15. Po nekaj napakah gostujoče ekipe ter zanesljive igre domačink so slednje set po asu Sare Sakovič dobile z rezultatom 25: 16.  

Drugi set so povedle gostje, kjer je odlično napadala Iza Vodlan, kar z 0:5, ko je trener Novak Bojan zahteval odmor. Po vodstvu gostij z 0:6 so domačinke dosegle svoje prve točke, a rezultat je bil še vedno v korist Mozirja (5:8). Ljutomerčanke so v tem delu igrale dokaj nezbrano in storile preveč neizsiljenih napak, kar se je odražalo na vodstvu Mozirja s 7:14 To je prisililo domačega trenerja, da opravi nekaj menjav v svoji ekipi ter v igro pošlje Urško Stavbar in Ano Kolmanič. Nova postavitev je bila nekoliko uspešnejša, saj so domačinke zaigrale boljše ter se gostjam približale na dve točki zaostanka pri rezultatu 14:16. Mozirjanke se niso predale ter so po novi napaki domačink povedle kar s 15:19. V napeti končnici seta, ko sta ekipi dosegali točko za točko, so bile domačinke srečnejše ter so po napadu Ane Stankovič set dobile z 28:26.

Zadnji set so Ljutomerčanke zaigrale zbrano in na vso moč ter povedle s 4:0 in nato po dveh lastnih napakah še s 6:2. Po odmoru gostij se stanje na igrišču ni bistveno spremenilo, pri gostjah pa je bila opazna rahla utrujenost v igri, saj so igralke delale vse več lastnih napak. Domačinke se na to niso ozirale, igrale so vse boljše na sprejemu, kjer velja pohvalit oba libera, uspešne so bile tudi v napadalnih akcijah ter so po napadu Ane Kolmanič zasluženo povedle s 15:4. Mozirjanke so se v nadaljevanju spet nekoliko zbrale, a je bilo to premalo za igro Ljutomerčank, ki so še naprej igrale prizadevno ter povedle z 22:10. S tem je bil set praktično dobljen ter dosežena četrta zaporedna zmaga. 

Izjava po tekmi:

Veronika Mikl, igralka ŽOK Ljutomerja: "Tekma danes ni šla ravno po naših načrtih, še posebej v drugem setu ne, ko smo bile nekako "pospane". Smo pa se v tretjem setu spet zbrale, bile pozitivne v igri, zaigrale tako, kot znamo, kar se nam je seveda obrestovalo, tako da smo tekmo zasluženo zmagale. Čestitke za igro vsem soigralkam ter trenerju za dobro vodenje ekipe tudi, ko nam ni šlo."